BIM in uitvoering

RU Bouwadvies is in 2010 gestart met een nieuwe dienst: BIM in Uitvoering is een detacheringsdienst die bureaus een aannemers de mogelijkheid biedt tijdelijk gebruik te maken van onze deskundige en ervaren BIM-Tekenaars en BIM Modelleurs. Ook ondersteuning voor de werkvoorbereiding van de aannemer is een recente ontwikkeling waar wij graag behulpzaam in kunnen zijn.

RU Bouwadvies heeft voorhoedepositie
RU Bouwadvies heeft BIM al in vroegtijdig stadium omarmd. We hebben diverse BIM projecten succesvol uitgevoerd en oprichter / eigenaar Rob Ulehake is betrokken geweest bij de inrichting van de digitale bibliotheek van bouwelementen. Deze vroege ervaring in het veld hebben het bedrijf op het gebied van BIM een voorhoedepositie bezorgd.

Overheid schrijft BIM voor
BIM verbetert de communicatie tussen partijen in de bouw en reduceert dubbel werk en faalkosten. Maar ook beheer en onderhoud van een gebouw kunnen met behulp van BIM worden ingericht. Niet voor niets schrijft de overheid voor Nieuwe geïntegreerde contracten per 1 november 2011 de levering van een BIM.

Vanuit de Bouw Informatie Modellen kunnen bestanden gegenereerd worden welke naar producenten van bouwelementen verzonden kunnen worden. Deze keten integratie vergt kennis van het modelleren en van uit bouwen, RU Bouwadvies is hiertoe in staat waardoor het model een meerwaarde heeft voor de aannemer.